Zelf kleding maken

Ben jij erg creatief ingesteld, en wil je in plaats van kleding bestellen het zelf eens maken? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Met slechts een paar tips zullen wij je helpen om bijvoorbeeld die mooie blauwe pet te kunnen ontwerpen.

Tips

Het is verstandig om niet meteen met het moeilijkste kledingstuk te beginnen. Het kost namelijk tijd om het te leren, dus heb geduld. In plaats van het ontwerpen van een prachtige galajurk, kan je bijvoorbeeld kijken naar een leuke blauwe pet die jouw outfits nog leukers zullen maken. Hierdoor heb je het proces snel onder de knie en haal je er ook nog eens een tof kledingitem uit.

Voordat je begint met het ontwerpen en maken, is het slim om wat inspiratie op te zoeken. Welke kleuren en patronen zijn nu helemaal in? Meestal is de app Pinterest een goede optie om hiervan inspiratie te halen. Maak hierop een bord aan waar jij al je inspiratie op kan bewaren.

Welke stof gebruik je

Begin met een makkelijke stof. Een niet al te lastige stof om mee te werken, zijn geweven stoffen. Dit soort stoffen rekken niet mee, waardoor het automatisch simpeler is om mee aan de slag te gaan.

Als het echt te lastig is om mee aan de slag te gaan, overweeg dan om deel te nemen aan een cursus. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen die zondag 19 december ingingen, zullen niet veel cursussen mogelijk zijn. Je zou wel kunnen kijken of er cursussen zijn die online plaatsvinden, waar je wel aan kan deelnemen.

Als een online cursus de komende tijd er ook niet in zit, staan er talloze video’s op YouTube die jou vast en zeker verder zullen helpen met het ontwerpen en maken van eigen kleding. De kans is erg groot dat je na het kijken van een video al onder de knie hebt en al druk bezig bent met het maken van je eerste kledingstuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.