Workstation

werken

Video- en fotobewerkers in dienst? Laat ze met een workstation werken

Wanneer je als ondernemer personeelsleden in dienst hebt die zich bezig houden met bijvoorbeeld webdesign, het ontwerpen van printuitgaven of het bewerken van foto’s en video’s, dan zul je je ervan bewust moeten zijn dat deze mensen belangrijk werk voor je uitvoeren. De kwaliteit en de schoonheid van het beeldmateriaal kan namelijk een directe invloed hebben op je verkoopresultaten. Mensen met de zojuist beschreven beroepen zijn meer dan wie dan ook gebaat bij zo goed mogelijk computermateriaal. Wat dat betreft kun je zelfs stellen dat zij echt een workstation nodig hebben. Een workstation kun je ook wel zien als een extra geavanceerde computer. Hieronder lees je waar de verschillen ‘m zoal in zitten.

workstation

Verschillen tussen normale pc’s en workstations

Tussen reguliere computers en workstation PC’s zijn de volgende verschillen te ontdekken:

  • Een workstation lost proactief fouten op. Crashes en haperingen worden daardoor op voorhand voorkomen.
  • Met een workstation kun je meer data tegelijkertijd verwerken.
  • Workstations hebben meerdere interne harde schijven. Deze schijven zijn ook nog eens sneller en veiliger dan de standaardexemplaren. Ze hebben bovendien geen bewegende onderdelen.
  • Een workstation blijft altijd snel functioneren, mede dankzij geoptimaliseerde processors.

Dat een workstation in de aanschaf meer kost dan een normale pc, dat zal geen verrassing heten. Workstations gaan echter ook langer mee, ze werken sneller en ze zijn betrouwbaarder. Hiermee investeer je dus in feite in een hogere productiviteit van je personeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *