WBSO – een R&D subsidie

Innoveren wordt vanuit de overheid sterk gestimuleerd. Dit is dan ook te merken aan de subsidies die zij hiervoor geven. Je kunt zo bijvoorbeeld innoveren op het gebied van duurzaamheid, maar ook op het gebied van R&D. R&D staat voor Research & Development. Een van de subsidies die hier dan ook onder valt is de WBSO subsidie

Wat is de WBSO subsidie

Om in aanmerking te komen voor de WBSO, maakt het in eerste instantie niet uit wat voor bedrijf je hebt en in welke sector je werkt. Wanneer innovatie een van de dingen is waar je in het bedrijf mee bezig bent, is er een grote kans dat je profijt kunt hebben van de WBSO subsidie. WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het wordt ook wel dé fiscale stimuleringsregeling genoemd. Daarmee is de WBSO de ideale subsidie voor innoverend Nederland. De WBSO neemt de vorm aan van een afdrachtvermindering op de loonheffing/premie volksverzekeringen.

Wie kan de subsidie aanvragen?

De WBSO subsidie is er voor velen. Zo kan elke ondernemer in Nederland in aanmerking komen, als je maar belastingplichtig bent. Het maakt daarbij dan ook niet uit hoeveel uren er aan R&D besteed worden. Daarnaast kunnen vennoten en zelfstandigen ook gewoon in aanmerking komen. Dan dienen zij op jaarbasis wel vijfhonderd uur te besteden aan dit Speur- en Ontwikkelingswerk. Zoals misschien al wel duidelijk is, heeft de WBSO dan ook betrekking op productontwikkeling en innovatie.

2 verschillende projecten

De WBSO is er voor het ondersteunen van twee verschillende soorten projecten. De eerste is het “ontwikkelingstraject” en de tweede is het “technisch-wetenschappelijk onderzoek”. Hierbij gaat het dan ook om het ontwikkelen van nieuwe technieken, of het onderzoeken ervan. Het ontwikkelen of onderzoeken van nieuwe producten of nieuwe onderdelen van producten voor het eigen bedrijf.

Bron: leap.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.