Wat zijn de kenmerken en normen van vegan cosmetica?

Vegan gezichtsverzorging wordt gekenmerkt door het feit dat zij geen dierlijke ingrediënten bevat en bij de vervaardiging van cosmetica niet op dieren is getest.

Met andere woorden, om zichzelf een vegan cosmetica te noemen, moet het product volledig dieronafhankelijk zijn in alles, van fabricage tot ingrediënten.

Verschil met biologische cosmetica

Vegan gezichtsverzorging is een product waarbij geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt.

Biologische cosmetica daarentegen worden samengesteld met ingrediënten die afkomstig zijn van planten die worden geteeld zonder gebruik van pesticiden en chemische meststoffen.

Vegan cosmetica en biologische cosmetica worden vaak verward, maar er zijn verschillen tussen de twee wat betreft de ingrediënten die ze mogen gebruiken.

Bescherming en verzorging van dieren

Vegan gezichtsverzorging zijn producten die geen ingrediënten gebruiken die afkomstig zijn van dieren, dus het eerste voordeel is dat veganisten ze met een gerust hart kunnen gebruiken.

Van de ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt tot het fabricageproces, vormen zij ook een norm die veilig kan worden overgenomen door degenen die veganisme in hun algemene levensstijl opnemen.

Producten die de huid niet irriteren

Een van de voordelen van het gebruik van veganistische producten is dat veel cosmetica ingrediënten bevatten die van planten afkomstig zijn, waarvan vele gemakkelijk te gebruiken zijn en de huid niet belasten.

Het betekent niet dat het geen chemische bestanddelen bevat zoals biologische cosmetica (afhankelijk van het product), maar het zou minder irriterend voor de huid zijn dan cosmetica in het algemeen, dus minder belastend voor de huid.

Hoe kies je vegan cosmetica?

Veganistische cosmetica worden gekenmerkt door het feit dat in de ingrediënten of in het fabricageproces geen van dieren afkomstige elementen worden verwerkt.

De laatste jaren neemt het aantal merken en winkels dat gespecialiseerd is in de vervaardiging en verkoop van veganistische cosmetica toe.

Ook al hebben sommige cosmeticaproducten geen veganistische certificering, toch zijn er enkele producten die de unieke kenmerken van veganistische cosmetica hebben. Daarom is het raadzaam de weergave en de kenmerken van het ingrediënt te controleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *