Wanneer een brandwacht inhuren

Brandwachten zijn in te huren voor verschillende situaties. Ze zijn er dan ook om in deze situaties de brandveiligheid te waarborgen. Brandpreventie is hun top prioriteit. Zo is een brandweer specialist op gebied van het bestrijden van een brand, en is een brandwacht specialist op het gebied van het voorkomen van een brand. Wat precies de functies van een brandwacht zijn bespreken we in dit blog. 

Een brandwacht inhuren

Om te beginnen zijn brandwachten erg divers inzetbaar. Zo opereren zij in verschillende branches. Je kan een brandwacht huren voor in de Horeca, Evenementen, Industrie, Staalindustrie, en de Bouw. Waar een brandwacht ook te werk gaat, op de locatie is hij of zij verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen. Een brandwacht houdt zo toezicht bij brandgevaarlijke werkzaamheden en doen zij aan brandpreventie controles. Dit kunnen zij dus doen in de eerder genoemde branches. In de evenementenwereld kun je bijvoorbeeld een brandwacht huren wanneer er gebruik wordt gemaakt van rook tijdens een theatershow.

Een brandwacht kan een beginnende brand bestrijden en weet precies hoe je het beste een gebouw kunt ontruimen. Mocht het nodig zijn, dan kan een brandwacht ook BHV uitvoeren. Daarnaast kan een brandwacht ook een aanvulling zijn op het BHV team.

Verschillende teams

Voor verschillende klussen zijn er ook verschillende brandwachten in te zetten. Zo zijn de zogenoemde First Responder Teams rijksgediplomeerde repressieve brandwachten. Deze zijn in te zetten om de interne hulpverlening te verzorgen bij bedrijven. Bij brand en evacuatie, maar ook bij medische hulpverlening staan de brandwachten van het First Responder Team klaar om hulp te bieden tot de reguliere hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast First Responder Teams, zijn er ook brandwachten te huren voor veiligheidstoezicht. Bijvoorbeeld wanneer een brandmeldinstallatie uitvalt of wanneer er nacontrole na een brand nodig is. Brandwachten zijn inzetbaar bij storingen aan sprinklerinstallaties, waarbij zij het pand inspecteren op potentieel brandgevaarlijke situaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.