Veilig werken

kabels

Werk je bij een bedrijf wat een verhoogd risico heeft betreft de veiligheid en gezondheid van zijn personeel, dan is een ISO 45001 certificering geen overbodige luxe. Voorheen was dit de OHSAS 1801, maar wil je als bedrijf gecertificeerd blijven dan dien je over te stappen. Het systeem van 45001 is gebaseerd op het managementsysteem, wil je met je bedrijf de overstap maken dan kan dit veel tijd kosten. Vaak wordt het onduidelijk wie nu eigenlijk wat doet binnen het proces, hierdoor kost de certificering onnodig veel tijd en onduidelijkheden.

Normen van certificeringen

Ondanks dat de ISO 45001 certificering belangrijk is voor je bedrijf, worden de normen die opgelegd worden als ingewikkeld ervaren door de bedrijven. Zowel op managementgebied als in de praktijk moeten acties worden ondernomen, wat het erg ingewikkeld maakt omdat processen door elkaar heen kunnen gaan lopen. Voor de Arbo veiligheid, moet je als medewerker op de werkvloer en in het management bewust zijn van je gedrag. Wil je als bedrijf ook een certificering, en de ondersteuning van Qvox dan is dit uiteraard mogelijk. Hierbij wordt de kwaliteit gewaarborgd en volgen er periodiek gesprekken over de vooruitgang. 

ISO 45001 certificering

Kleven er voordelen aan een ISO norm?

Natuurlijk wil je niet voor niets een ISO 45001 certificering binnen je bedrijf hebben, met de norm wordt er continu ingezet om het proces te verbeteren. Je voldoet als bedrijf altijd aan de Arbo wet en regelgeving, medewerkers van het bedrijf worden gemotiveerder en zullen zich beter op hun plaats voelen. De arbeidsinspectie zal ook steentje bijdragen en meer controleren, of je nog voldoet aan de ISO 45001 norm. Je kunt er niet omheen, dat bezoekers en opdrachtgevers een beter beeld van je bedrijf hebben. Zo weten zij zeker dat het bedrijf serieus is, en met de processen de veiligheid van het personeel hoog in het vaandel heeft staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *