Veilig op hoogte werken

Ladder

Iedereen heeft wel eens een ladder nodig, zitten er bladeren in de goot en loopt daardoor de goot niet goed door dan wil je toch de goot even schoonmaken. Gelukkig is het aanbod van ladders zo groot dat je altijd wel een passend exemplaar vindt voor je werkzaamheden, er zijn namelijk tientallen soorten ladders die voor verschillende werkzaamheden geschikt zijn. Het eerste onderscheidt zijn ladders voor binnen en voor buiten, een trapladder is perfect voor in huis.

Ladder

De juiste ladder kiezen

Het ligt natuurlijk aan de werkzaamheden die je moet verrichten wat voor ladder je gaat gebruiken, het spreekt voor zich dat een ladder altijd eenvoudig de hoogte is waar je moet werken, op deze manier hoef je geen capriolen uit te halen om je werk te kunnen doen. Het belangrijkste is dat de ladder ook stevig staat, en niet om kan vallen wanneer je erop staat. Je kunt aan de bovenkant eventueel iets onder de ladder plaatsen, waardoor deze niet kan gaan glijden. Ook een ladderafhouder verhoogt de veiligheid.

Een ladder moet hoog genoeg zijn

Het klinkt zo eenvoudig dat een ladder hoog genoeg moet zijn, toch zijn er nog veel mensen die werkzaamheden gaan verrichten met een ladder welke te kort is. Zet de ladder ook nooit op een ondergrond die zacht en onstabiel is, hiermee vraag je om problemen. Je kunt het meest veilig werken wanneer je op borsthoogte werkt, moet je helemaal strekken of te ver bukken dan werk je ongemakkelijk en onveilig. Hierbij is namelijk de kans aanwezig dat de ladder gaat wankelen, en in het ergste geval omvalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *