Veel voorkomende problemen op de werkvloer: hoe ga je daarmee om?

Binnen bedrijven verloopt helaas niet altijd alles even vlekkeloos. Er zijn soms bepaalde situaties en problemen die in ieder bedrijf voor kunnen komen. Als bedrijf is het belangrijk dat je daar op voorbereid bent en weet hoe je met bepaalde problemen het beste kunt omgaan om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt. Zo kunnen er bijvoorbeeld problemen opkomen onder de werknemers. Een werknemer kan het privé zo lastig hebben dat het invloed heeft op het werk. Of collega's hebben onderling problemen met elkaar, wat invloed heeft op de algehele sfeer en soepele samenwerking. In dit blog bespreken we twee veel voorkomende problemen onder werknemers en hoe je daar als bedrijf het beste mee om gaat.

Verslapen

Een veel voorkomend probleem is dat mensen zich verslapen en daardoor niet op tijd op het werk aanwezig kunnen zijn. Dit is zo af en toe een keertje geen ramp, maar als het te vaak gebeurd wordt het wel vervelend. Niet alleen als baas kun je je hier aan ergeren als een van je werknemers dit blijft doen, ook zijn/haar collega's kunnen zich hier best aan irriteren. Heb je iemand in dienst die zich iets te vaak verslaapt? Misschien neemt hij/zij de consequenties niet zo serieus. Daarom is het belangrijk dat als het voor de zoveelste keer gebeurd, je duidelijk maakt dat er bepaalde consequenties aan vast zitten als dit te vaak gebeurd. Probeer ook te vragen naar de reden van het vele verslapen. Soms kan het namelijk zijn dat de werknemer met een ziekte kampt waar je niet van af weet. Of misschien heeft hij/zij wel een alcohol probleem en is hij/zij elke avond aan het binge drinken. In dat geval is het belangrijk dat je de werknemer aanraadt zo spoedig mogelijk hulp te zoeken.

Pesten

Een ander probleem op de werkvloer is pesten. Dit klinkt misschien als iets wat enkel op basis- en middelbare scholen gebeurd, maar niets is minder waar. Helaas kunnen volwassenen ook slachtoffer worden van pesterijen door andere volwassenen. En dit gebeurd maar al te vaak op de werkvloer. Soms kan het zijn dat meerdere collega's het steeds weer gemunt hebben op die ene collega. Of misschien heb je wel hele afdelingen die achter elkaars rug om praten en roddels over elkaar verspreiden. Dit is alles behalve gunstig voor de sfeer op het werk en de samenwerking. Daarom is het belangrijk dat je als bedrijf genoeg tijd investeert in team building momenten. Mocht er binnen jouw bedrijf pesterijen voorkomen, dan is het raadzaam om zowel de pester(s) als de gepeste(n) uitnodigt voor een gesprek met iemand van de afdeling HR om duidelijke afspraken te maken. Pesten kan namelijk ook voor volwassenen nadelige persoonlijke gevolgen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *