Top 5 leukste teambuilding activiteiten 

Wil jij je collega’s beter leren kennen en een sterker professioneel team worden? Met teambuilding zijn er talloze activiteiten die je kunt doen samen met je collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een borrel aan het eind van de werkweek, een gezellige barbecue in de zomer of een uitje naar de film. Maar niet iedere activiteit is even constructief. Als je er ook iets aan wilt hebben op de werkvloer, kun je het beste voor een activiteit kiezen waarbij je als team samenwerkt naar een bepaald doel. In dit artikel krijg je vijf populaire activiteiten op een rijtje. 

  1. Escaperoom

De escape room is de afgelopen decennia een populair uitje geworden. Een escape room is een interactief spel waarbij je met je team een uitweg moet vinden uit een ruimte door puzzels op te lossen. De deur gaat tijdelijk op slot en gaat pas open als je samen de oplossing hebt gevonden. Er zijn inmiddels meer dan 800 escape rooms verspreid door heel Nederland met allerlei verschillende thema’s. Genoeg keuze dus! Deze activiteit is speciaal geschikt voor teambuilding omdat je nauw moet samenwerken om de oplossing te vinden. Immers gaat de deur anders niet open. 

  1. Survival track

Doe je liever een outdoor activiteit? Dan kun je met teambuilding uitje ervoor kiezen om een survival track te doen. Je hebt in Nederland genoeg gebieden waar dit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, de Biesbosch of de vele duingebieden aan de kust. Maak twee teams en doe een competitie. Hierbij doe je spellen buiten, maak je bijvoorbeeld een vlot of moet je snel over een hindernisbaan. 

  1. Mijnenveld

Je kunt ook mijnenveld spelen met je team tijdens een teambuilding uitje. Dit is een spel wat je vast en zeker nog kent van schooluitjes van vroeger. Plaats objecten in een veld. Maak teams waarbij één persoon geblinddoekt door het veld moet lopen. De rest geeft aanwijzingen, zodat de loper niet per ongeluk op een ‘mijn’ stapt. Wie hier wel op stapt moet terug naar de beginstreep. Bij dit spel is duidelijke communicatie essentieel. 

  1. Ei laten vallen 

Het doel van dit spel is om een ei te kunnen laten vallen zonder dat het breekt. Over het algemeen geldt vanaf hoe hoger, hoe beter. Je krijgt in je team verschillende materialen. Het team met de constructie die het ei het beste beschermt, wint de competitie. Tijdens dit soort teambuilding activiteiten leer je ook samenwerken en elkaar kwaliteiten kennen.

  1. Blind tekenen

Blind tekenen lijkt een beetje op mijnenveld, alleen dan worden je creatieve kunsten getest. Maak teams van twee. Je krijgt een woord welke je moet tekenen op papier. De tekenaar is geblinddoekt en kan dus niet zien wat hij aan het tekenen is. De ander begeleidt de tekenaar door aanwijzingen te geven waar hij moet tekenen op het papier. Blind tekenen is een echte communicatie-uitdaging. Heldere instructies maakt dat je sneller slaagt. Dit teambuilding uitje is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud!

Teambuilding zelf organiseren of gebruik maken van een vooropgezet programma?

Je kunt teambuilding activiteiten zelf organiseren of een bedrijf zoals TeamSpeling inhuren. Het hangt ervan af hoeveel tijd, geld en energie je erin wilt steken. Heb je een budget? Dan is het makkelijk om gebruik te maken van een programma bedacht door een specialist. Sommige activiteiten zijn namelijk moeilijker zelf te organiseren, zoals een escaperoom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *