Snel goedkope zakelijke energie met deze tips

Als ondernemer ben je waarschijnlijk constant in de weer om zoveel mogelijk geld te besparen binnen je bedrijf. De kans is groot dat je het liefst zo min mogelijk geld uitgeeft. Wist je dat je op je zakelijke energiecontract aardig wat geld kunt verdienen met de juiste tips? Veel ondernemers denken dat het veel tijd kost om je te verdiepen in een goedkope energiedeal voor je bedrijf, maar met een beetje energie vergelijken zakelijk en andere handige tips kom je er al heel snel. In dit artikel lees je meer over hoe je minder geld kunt betalen voor je zakelijke energierekening.

Geld besparen door altijd over te stappen

Bij de meeste mensen gaat er al veel geld ‘verloren’, omdat zij niet na ieder zakelijk energiecontract overstappen. Meestal zijn ze wel tevreden met het energiebedrijf waar ze een contract hebben lopen of vergeten ze wanneer de einddatum is. Voordat je het weet zit je een aantal jaren langer vast aan je zakelijke energiecontract zonder dat je het door hebt. Hoewel zoiets helemaal niet erg zou zijn als je in zo’n geval altijd de laagste energiekosten betaalt, moet je weten dat dit nooit het geval is. Op het moment dat jouw zakelijke energiecontract wordt verlengd omdat je zelf geen stappen onderneemt, betaal je altijd meer. Beter gezegd: er is altijd wel ergens anders een beter energiecontract met een scherper tarief te vinden. Onze tip is daarom: blijf nooit hangen bij je energieleverancier en stap altijd over zodra het kan. Op die manier weet je zeker dat je een nieuwe aanbieding kunt scoren.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Allemaal leuk en aardig dat over moeten stappen naar een andere energieleverancier voor een goedkoper contract, maar waar vind je een betere deal? Je kunt ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan in de online zoekmachines om zo een match te vinden. Om echter heel wat tijd te besparen, raden we je aan om aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Met zo’n vergelijker kun je eenvoudig mkb energie vergelijken of grootzakelijke energie vergelijken. In alle gevallen krijg je een uitgebreid aanbod te zien met mogelijkheden voor jouw situatie. Het enige wat je moet aangeven is je jaarlijkse energieverbruik en of je wilt gaan voor groene of grijze zakelijke stroom. Vervolgens gaat de zakelijke energievergelijker voor je op zoek. Wat goed is om te weten, is dat je altijd het meest voordelige aanbod te zien krijgt en dat zo’n tool meestal onafhankelijk is. Dat betekent dat je hier echt een compleet aanbod ziet van mogelijke deals voor jouw verbruik.

Let op de einddatum en de opzegtermijn

Kort samengevat loont het dus wanneer je niet blijft hangen bij een energiebedrijf en wanneer je zelf aan de slag gaat met een zakelijke energievergelijker. Er is tot slot nog een tip om op te volgen wanneer je niet te veel wilt betalen voor je zakelijke energie. Kijk bijvoorbeeld altijd goed naar de einddatum en de opzegtermijn – doe dit het liefst al op het moment dat je een energiecontract afsluit. De einddatum is belangrijk, omdat je energieleverancier je contract stilzwijgend mag verlengen wanneer je niet voor die einddatum actie onderneemt. Ook de datum wanneer de opzegtermijn ingaat is van groot belang; pas dan mag je beginnen met overstappen. Doe je dit eerder dan de opzegtermijn dan moet je een opzegboete betalen. Dat is vaak een fiks bedrag dat je bovenop de kosten van je nieuwe energiecontract moet gaan betalen. Zonde van je geld! Daarom is het aan te raden om precies binnen je opzegtermijn en einddatum over te stappen. Op die manier scoor je altijd het meest goedkope energiecontract.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *