Printerinkt kopen: onontkoombaar, welke printer je ook gebruikt

Printerinkt kopen

Akkoord, sommige moderne varianten van labelprinters kunnen afdrukken op basis van druk, maar als we het hebben over ‘echte’ printers, dan wordt er normaal gesproken gewoon gebruik gemaakt van inkt. Om inkt op het papier te kunnen drukken is het nodig om een inktpatroon in de printer aan te brengen. Logischerwijs gaat na verloop van tijd deze inkt helaas op. Het lege inktpatroon (een klein inktreservoir dat ook wel een inktcartridge wordt genoemd) zal dan uit de printer verwijderd moeten worden en vervangen door een gevuld exemplaar. Nieuwe printerinkt kopen is gelukkig wel iets dat je op diverse plekken kunt doen, zowel in fysieke winkels als via internet. Het is verstandig als je er altijd voor zorgt dat je op z’n minst één gevulde inktcartridge achter de hand hebt. Mocht je dan plotseling eens zonder inkt zitten in je printer, dan kun je deze gevulde inktcartridge meteen in de printer plaatsen en hoeven je werkzaamheden niet te worden gestaakt.

Hoe weet je welk inktpatroon je nodig hebt?

Bij het kopen van een nieuwe inktcartridge kijk je logischerwijs eerst naar het soort printer je hebt. Op basis daarvan zou je in principe het meest geschikte inktpatroon moeten kunnen vinden. Wat je ook kunt doen is je huidige inktcartridge uit de printer halen en exact dezelfde uitvoering zoeken, vinden en kopen. Je bent er dan zeker van dat ook je volgende cartridge goed zal functioneren.

Printerinkt kopen

Tip: koop een compatible cartridge

Als je ondanks het bovenstaande twijfelt over wat nu het meest geschikte inktpatroon is of je wilt bijvoorbeeld iemand een inktcartridge cadeau doen, dan is een universeel inktpatroon kopen ook een goed idee. Zo’n universele cartridge is normaal gesproken compatible in printers van de meeste bekende printermerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *