Payrolling werknemers

zakelijk

3 misverstanden over payrolling

Payrolling is zoals je weet een constructie waarbij een werkgever zijn taken omtrent het personeelsbeleid uitbesteedt aan een extern bureau, oftewel een payrollbureau. Het hoofddoel van de werkgever is hierbij normaal gesproken dat er een flinke tijdswinst gerealiseerd wordt. Welnu, over payrolling voor werknemers gaan enkele verhalen de rondte die na enig feitelijk onderzoek lang niet altijd waar blijken te zijn. Hieronder komen we met drie van de belangrijkste misverstanden over payroll. 

Werknemers willen niet

De eerste fabel is dat werknemers en sollicitanten niet zouden zitten te wachten op een werkgever die z’n personeelsbeleid aan een externe speler uitbesteedt. Dit is echter altijd waar, en hoe dan ook, dit hoeft ook helemaal niet waar te zijn. Zeker als je als werkgever er simpelweg voor zorgt dat de betrokkenheid en de band tussen leidinggevenden en uitvoerenden goed zijn maakt de juridische contractconstructie niets uit. Het is immers zo dat medewerkers in het dagelijks leven niets merken van het feit dat ze formeel bij de payroller onder contract staan.

Payrolling werknemers

Het is duur

Voor het uitbesteden van de personeelszaken staat natuurlijk een prijs. De ene directeur vindt dit duur, terwijl de andere het wel mee vindt vallen. Hoe het ook zij, je moet bij payrollprijzen natuurlijk niet alleen afgaan op het bedrag dat het maandelijks kost. Besef je immers ook wat het oplevert aan tijdswinst; tijd die onder meer jij aan veel betere en meer productieve dingen kunt besteden.

Kosten zijn niet inzichtelijk

Een fabel die tenslotte ook rond gaat is dat payrollconstructies niet transparant in elkaar zouden zitten, zodat je in feite niet echt weet waar je voor betaalt. Ook dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je waarde hecht aan veel transparantie, dan geef je dit in het voortraject gewoon aan de payroller aan. Een goed bureau houdt daar dan vervolgens rekening mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *