Op de herenfiets naar je werk

Tegenwoordig is het weer meer in dan het een tijd geleden was, op de fiets naar je werk gaan. Daar zijn een aantal redenen voor aan te wijzen. Steeds meer zien we in dat bewegen belangrijker is dan we op een eerder moment hebben gedacht. Door je herenfiets te pakken en hiermee van en naar je werk te fietsen combineer je dus twee zaken tegelijk. Je beweegt en bespaart tijd omdat het bewegen onderdeel van de routine die bij je werk past is geworden. Bedenk maar eens dat als je op deze manier je elke dag twee keer een half uur beweegt je voldoet aan de normering die gesteld wordt en die past binnen een gezonde levensstijl

Snelheid

De kwaliteit van de herenfiets is de laatste tijd erg vooruitgegaan. Door het werken met nieuwere materialen is de fiets lichter geworden wat een positief verschil heeft ten opzichte van de snelheid. Er zijn tegenwoordig ook genoeg mogelijkheden om een ondersteuning te hebben bij het trappen waardoor je sneller op de plaats van bestemming bent. Daarnaast is het verkeer in de Randstad vaak zo druk dat je door het gebruik van de fiets de file vermeden kan worden waardoor je sneller uit je werk thuis bent of ’s morgens sneller op je werk bent.

Voordelen

Als je op een bakfiets zit, heb je meer tijd om te kijken naar je omgeving. Vaak zijn fietspaden aangelegd die een duidelijke keuze hebben om de route niet alleen maar langs de weg te leggen maar ook kan je hiermee een andere weg rijden. Een weg die korter kan zijn dan met de auto of met het openbaar vervoer kan nemen. Verder is het goed om te weten dat als je reiskosten krijgt van je werkgever dit ook geldt als je op de fiets komt. Dus naast de voordelen van de gezondheid, bespaar je uit op de autokosten omdat de kosten van onderhoud van een herenfiets voordeliger is.

Fris na een fietstocht

Het laatste wat absoluut het vermelden waard is, is dat fietsen een positieve invloed heeft op je geest. Na een dag op kantoor waait als het ware op de fiets dit van je af. Je komt aan met een frisse geest op plaats van bestemming en kan ondanks misschien wat lichamelijke vermoeidheid je gelijk richten op een volgende taak. Kortom, spring eens wat vaker op je herenfiets naar het werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *