Met backlinks werken aan je linkprofiel? Houd rekening met deze tips

backlinks kopen

Wanneer je veel tijd en aandacht besteedt aan de online ranking van jouw website, dan heeft je online autoriteit ongetwijfeld ook constant je aandacht. Een sterk linkprofiel is dan, zoals je weet, van grote invloed op deze autoriteit. Wil je dit linkprofiel naar een hoger niveau tillen, dan is backlinks kopen een logische stap om dit voor elkaar te krijgen. Lees voordat je tot actie overgaat wel eerst de onderstaande tips door. Je zult dan namelijk beter voorbereid aan je backlinksaanschaf beginnen.

backlinks kopen

Analyseer altijd eerst de huidige situatie

Voordat je backlinks gaat kopen is het zaak eerst de huidige situatie nog eens goed onder de loep te nemen. Bekijk daarbij vooral welke backlinks je nu ook alweer allemaal hebt en op welke gebieden er nog verbetering mogelijk is. Dit voorkomt in ieder geval dat je de verkeerde backlinks inkoopt, iets dat mogelijk zelfs een averechts effect op je Google-ranking kan hebben.

Zet in op relevantie

Vervolgens is het zaak dat je zorgt voor genoeg relevantie. Dat wil zeggen dat je backlinks plaatst, of laat plaatsen, op websites die je gerust in verband zou kunnen brengen met producten en diensten die jouw bedrijf levert.

Onderzoek de autoriteit

Daarnaast zou het slim zijn als je je backlinks laat plaatsen op externe websites die een hoge autoriteit genieten bij Google. Het liefst ga je zelfs voor sites met een hogere autoriteit dan jouw site. Er zijn tools om erachter te komen hoe het gesteld is met deze autoriteit.

Ga voor een divers linkprofiel

Tenslotte is het raadzaam in te zetten op een linkprofiel met zo veel mogelijk diversiteit. Dat houdt in dat je idealiter backlinks hebt in artikelen op verschillende externe blogsites, maar ook in bijvoorbeeld bedrijvengidsen, op startpagina’s en in gastpublicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *