Hoeveel geld kan ik lenen is de meest gestelde vraag als het om geld lenen gaat

De grote vraag als je geld wilt lenen is hoeveel geld kan ik lenen? Vreemd, want de allereerste vraag zou moeten zijn of je überhaupt geld kunt lenen. Pas als je die zekerheid hebt, pas dan is de vraag hoeveel geld kan ik lenen aan de orde. En dus niet andersom. Wil je geld lenen, juich dan nooit te vroeg. Dat doe je pas als er een akkoord is van de geldverstrekker.

De mening van het BKR is in vrijwel alle gevallen heilig

Nog voor de vraag hoeveel geld kan ik lenen aan de orde is, is het woord vooral aan het BKR, Bureau Krediet Registratie. Deze organisatie houdt de betaalmoraal in de gaten. Met andere woorden;; het brengt in kaart of jij iemand bent die keurig en op tijd aan de betalingsverplichtingen voldoet, of dat dit niet het geval is. Neem je het niet zo nauw met betalen en heb je links en rechts bedragen open staan, dan kun je rekenen op een negatieve codering en in dat geval wordt het moeilijk om geld los te weken. De codering van het BKR is zo goed als heilig. Hoewel de kredietverstrekker helemaal vrij is om jou een lening aan te bieden ongeacht de codering, zijn er weinig partijen die het advies van het BKR in de wind slaan. Je kunt jouw situatie wat betreft de codering gewoon opvragen bij het BKR. Dat kost je overigens wel een klein bedrag.

De grote vraag: hoeveel geld kan ik lenen?

Dan de vraag hoeveel geld kan ik lenen. Het bedrag dat je kunt lenen is zeer persoonlijk en afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo spelen het inkomen en de vaste lasten een rol. Gelukkig wordt in ons land naar deze variabelen gekeken. Dat gebeurt om te voorkomen dat een lening je meteen in de financiële problemen brengt. Verder hanteren de meeste kredietverstrekkers zo ongeveer dezelfde criteria. Factoren die meespelen zijn behalve jouw inkomen en de woonlasten ook de andere financiële verplichtingen die je hebt, de gezinssituatie, de kosten voor bijvoorbeeld een lease-auto, kinderopvang, alimentatie, een studieschuld en eventueel ook andere leningen.

Het maximaal te lenen bedrag is voor iedereen anders

Het maximaal te lenen bedrag is dus voor iedereen anders en de vraag hoeveel geld kan ik lenen levert voor iedereen een ander antwoord op. Wat zeker is, is dat je online voor ten hoogste 75.000 euro kunt lenen. Als je verstandig bent en je wilt een lening aanvragen, dan is het verstandig om altijd meerdere offertes aan te vragen. Zo kies je die aanbieder die de beste voorwaarden biedt en dus het goedkoopst is. 

Niet iets vanzelfsprekends

Geld lenen is dus niet iets vanzelfsprekend. Het is telkens maar zoeken naar het antwoord op de vraag hoeveel geld kan ik lenen. Ook is het de vraag of er een partij is die zaken met je wil doen. Mocht dat niet zo zijn, dan zou je eventueel kunnen overwegen om aan te kloppen bij familie, vrienden of je werkgever. In dat geval is het verstandig eerlijk naar jezelf te zijn en nooit teveel te lenen. Je moet het wel af kunnen lossen natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *