Het opstellen van een testament

Ben jij momenteel bezig met een juridische zaak en heb jij een testament nodig? Het opstellen van een testament mag je helaas niet zelf doen en heb je de hulp nodig van een notaris. Maar wat kan je allemaal vast laten leggen in een testament? Waar vind je een geschikte notaris? In dit artikel lees je een aantal handige details als het gaat om het opstellen van een testament.

Testament aanvragen

Zoals je al hebt kunnen lezen mag je niet zelf een testament opstellen, dit moet je laten regelen bij een notaris. Hij of zij is bevoegd om akten en testamenten op te stellen over juridische zaken. Je kunt voor een aantal verschillende juridische zaken een testament opstellen. Zo kun je onder andere een samenlevingscontract laten opstellen. Nu verschillen de Kosten voor een samenlevingscontract wel per notaris, daarnaast zal je altijd een vanaf prijs vinden, het zal verschillen hoeveel je moet betalen aan de hand van de hoeveelheid van de inhoud. 

Het hangt dus af van de notaris en jouw juridische zaak hoeveel je kwijt bent voor een testament. Maar gelukkig zijn er websites beschikbaar waar je een groot aanbod van notarissen kunt vinden, door heel Nederland.

De inhoud van een testament

Je kunt dus onder andere een samenlevingscontract laten opstellen, maar als je bijvoorbeeld een eigen zaak hebt dan kan het verstandig zijn om ook een testament op te laten stellen. De inhoud van dit testament zal dan met name betrekking hebben op het eventuele overlijden van de eigenaar. Naar wie gaat het bedrijf? Wie wordt eigenaar? Wat gebeurt er met de erfenis en de goederen? Door dit vast te laten leggen bij een notaris hebben nabestaanden zekerheid en duidelijkheid. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *