Heb jij al je eigen zit sta bureau?

Door de coronacrisis zijn velen van ons massaal gaan thuiswerken. Dat betekent dat er destijds à la minute veel thuiskantoren uit de grond gestampt zijn. Ergens in een hoekje een tafeltje met een stoeltje erbij zou misschien enkele weken kunnen fungeren als thuiswerkplek, maar naarmate de crisis zich voortsleepte, was dat kleine bureautje echt niet meer genoeg. Zeker nu de crisis op zijn beloop lijkt te zijn, en het nog steeds wordt aangemoedigd om thuis te werken en ook de mogelijkheid er is om deels op kantoor te werken en deels thuis, is het belangrijk om thuis een duidelijke en ergonomische werkplek te creëren, zodat werk- en privéleven zo min mogelijk mengen. Mocht je nog geen goed bureau hebben op je thuiswerkplek, dan is dit het moment om te investeren in een goed bureau, en een zit sta bureau is een uitstekend bureau voor je thuiswerkplek.

Waarom een zit sta bureau?

In het kort komt een zit sta bureau op het volgende neer: een bureau die je in hoogte kan verstellen, waardoor je er zowel zittend als staand aan kan werken. Thuis is vaak alles binnen handbereik, waardoor we, wanneer we een pauze nemen door even een kopje koffie of thee te pakken, maar een hele kleine afstand afleggen. Deze afstand is veelal beduidend kleiner dan de afstand die we aflegden naar de kantine om een lekker kopje koffie te halen. Ook het loopje naar die ene collega, om even bij te kletsen of om wat te vragen, missen we aan beweging nu we thuiswerken. En dan al die loopjes op en neer naar de printer…

Daarom is het belangrijk dat we thuis ook voldoende bewegen, of er in ieder geval voor zorgen dat we niet uren achter elkaar achter ons bureau vastgeplakt zitten. Door je nieuwe zit sta bureau zo in te stellen, kun je er dus voor kiezen om, bijvoorbeeld, het ene dagdeel zittend achter je zit sta bureau door te brengen en het volgende dagdeel staand. De afwisseling in houding is goed voor ons. Het draagt niet alleen maar bij aan onze doorbloeding, maar door staand te werken, ben je ook actief bezig met je houding, waardoor je je postuur verbetert en tegelijkertijd je lichaam ook traint. Verder zorgt de afwisseling zittend en staand werken er ook voor dat je niet na een tijdje onderuitgezakt in je bureaustoel gaan hangen. Nog een bijkomend voordeel: de afwisseling tussen staand en zittend werken aan je zit sta bureau zorgt er ook voor dat we ons beter kunnen concentreren. Zo kun je thuis net zo ergonomisch werken als op kantoor.

Bestel vandaag nog je eigen zit sta bureau bij thuiswerkwinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *