Geld verdienen met aandelen

Heb je een mooi bedrag op je spaarrekening staan en ben je bereid om een risico te nemen? Belg hier dan een gedeelte van! Als je wilt beleggen is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden. In dit artikel behandelen we aantal populaire beleggingsopties. 

 

Preferente aandelen zijn veilig

Wat zijn preferente aandelen? Preferente aandelen zijn aandelen van een bedrijf waarbij je jaarlijks een vast bedrag aan dividend krijgt uitgekeerd. Het maakt hierbij niet uit hoeveel winst het bedrijf maakt. Een voordeel van preferente aandelen is dat je bij een faillissement voorrang hebt op andere aandeelhouders. Hierdoor is het risico dat je loopt bij preferente aandelen kleiner. Je kunt preferente aandelen van diverse bedrijven kopen. Verdiep je vooraf goed in de mogelijkheden en leg niet al je geld in op één bedrijf. 

 

CFD trading is riskant

Als je liever wat meer risico loopt en dus niet bang bent om snel veel geld te verliezen, dan is CFD traden iets voor jou. Naast dat je er veel mee kunt verliezen, kun je er met een goede aanpak ook erg snel geld mee verdienen. Bij CFD trading leg je geld in op een koersverwachting. Zo kun je geld inleggen op dat de koers gaat dalen of stijgen. Als je voorspelling uitkomt, dan verdien je geld, komt het niet uit, dan verlies je geld. 

 

Een belangrijke tip

Als je wilt handelen in CFD’s is het belangrijk dat je goed kijkt naar de voorwaarden. Zo hebben veen exchanges de voorwaarde dat je opties na bijvoorbeeld twee weken automatisch worden gesloten. Als jij verwacht dat de koers pas over een maand gaat stijgen, dan kan het zijn dat je opties op een heel ongunstig moment automatisch gesloten worden. 

 

Investeren in de cryptocurrency

Een andere vorm van beleggen die dit jaar erg populair is, is het investeren in de cryptocurrency. Vooral de Bitcoin vinden velen erg interessant. Voordat je deze markt instapt is het wel belangrijk dat je weet wat de risico’s zijn. Zo is de markt bijvoorbeeld erg volatiel en kan je binnen een dag 15% van je vermogen kwijt zijn. Stap daarom ook zeker niet met al je vermogen in de Bitcoin. Maak een ruime beleggingsportfolio waarvan je een klein gedeelte investeert in de crypto. Mocht het misgaan, dan is er nog niet per se een man over boord. Bekijk overigens ook de markt goed voordat je hier instapt. Wellicht zit de Bitcoin al op een hoogtepunt en kun je beter even wachten met instappen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *