ERP productie kan ook jouw bedrijf helpen

Met ERP productie lukt het je beter om je bedrijfsmatige processen te stroomlijnen. Je kunt iedere stap in het productieproces beter beschrijven en monitoren. Hierdoor kun je veel geld besparen en nog meer geld verdienen. ERP productie is een belangrijke tool in ieder productiebedrijf. Je kunt in dit systeem iedere stap documenteren, de juiste vervolgstappen inplannen en zo de productie veel gemakkelijker laten verlopen. Er hoeft niemand te wachten zonder te weten wat en wanneer de volgende stap zal zijn. Een ERP productie systeem kan ervoor zorgen dat het bedrijf een stuk beter zal gaan presteren.

Een ERP productie implementatie valt nog niet mee

Er bestaan veel verschillende ERP productie systemen, het is een kwestie van uitvinden welke partner het best bij jou past. Het is belangrijk voor de ERP productie implementatie dat je werkt met een partner die weet wat er speelt in jouw bedrijf. Die jouw productieproces begrijpt. Een "buitenstaander" kijkt vaak met andere ogen naar een productieproces dan jij. Jij zit er immers midden in. Door een buitenstaander mee te laten kijken kun je zelfs verbeteringen doorvoeren en onnodige stappen voorkomen. Natuurlijk betaal je voor een buitenstaander die met je mee kijkt, maar dat kan heel wat opleveren!

Zorg dat je overbodige stappen verwijdert uit je productieproces

Door je productieproces te stroomlijnen kun je kostbare tijd en energie besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de productievloer logisch is ingedeeld en dat iedere medewerker precies weet wat er wanneer moet gebeuren. Door overbodige stappen uit het productieproces te verwijderen kun je ervoor zorgen dat de productie sneller en gemakkelijker verloopt. Misschien kun je, door eens goed na te denken over het productieproces, zelfs met minder medewerkers toe. Je kunt tijdelijke medewerkers aannemen voor piekperiodes en voor de rustiger tijden toe met minder medewerkers. Al is dat natuurlijk niet direct het doel van het verwijderen van overbodige stappen uit het productieproces.

Kleine dingen kunnen het verschil maken

Alleen al door ervoor te zorgen dat alle benodigde materialen in de goede volgorde en op de juiste plekken te zetten kun je veel beter produceren. Ook het systematisch schoonmaken van de productievloer aan het eind van de dienst kan een groot verschil maken. Zeker wanneer je bedrijf in ploegendienst werkt kan dat veel irritatie en dus fouten voorkomen. Een ERP productie systeem kan je ook hierbij helpen.

Wat heb jij in de afgelopen periode gedaan om jouw productieproces in betere banen te leiden? Zijn er voordelen behaald door een ERP?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *