Een RVS wasbak is een handig item voor iedere werkplaats

We zijn het steeds meer gewend geraakt om op ieder gewenst en ongewenst moment onze handen te wassen. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat we dat ook daadwerkelijk goed kunnen doen. Hiervoor zijn  een paar ingrediënten noodzakelijk, maar het belangrijkst zijn water en zeep. Toch kun je ook niet zonder RVS wasbak. Je kunt een RVS wasbak gemakkelijk schoonmaken en doordat de kranen zijn geïntegreerd komt er niet zomaar vuil in de kiertjes. Er zijn bij een RVS wasbak namelijk geen kieren te vinden. Je kunt zelfs kiezen voor een RVS wasbak met voetbediening voor het meest hygiënische handenwassen ooit.

Wat mag, naast de RVS wasbak, niet ontbreken?

Het is een onmisbaar item: zeep. Hiervan moet je altijd een flinke voorraad hebben. Kies voor zeep uit een dispenser en kies dan weer voor een touchfree dispenser. Ook weer voor het meest hygiënische resultaat. En dan moeten, na het wassen, de handen natuurlijk goed gedroogd worden. Dit mag momenteel niet met een handdoek die door iedereen wordt gebruikt. Je zult hier dus een andere oplossing voor moeten vinden. Je kunt dan kiezen uit verschillende opties. De eerste optie is drogen door middel van lucht. De meningen hierover zijn wat verdeeld en sommige mensen vinden het drogen door middel van lucht niet hygiënisch. Kies in dat geval voor een andere oplossing namelijk: papieren handdoekjes.

Papieren handdoekjes hebben toch een verschrikkelijke impact op het milieu?

Wanneer je kiest voor gerecycled papier en dit ook weer apart houdt van het andere afval, dan kun je de papieren handdoekjes weer inleveren bij het oud papier. Als je het op deze manier aanpakt, valt het eigenlijk nogal mee met de impact die die handdoekjes hebben op het milieu.

Zorg ook voor goede schoonmaakmiddelen voor de ruimte zelf

Het is dan wel zo dat een RVS wasbak gemakkelijk schoon te houden is, maar je zult deze toch goed schoon moeten maken. Je kunt hiervoor het best speciaal schoonmaakmiddel gebruiken dat specifiek geschikt is voor het poetsen van RVS. Ieder ander schoonmaakmiddel kan krassen in het RVS veroorzaken. Krassen maken het RVS niet alleen lelijk, ze zorgen er ook voor dat vuil niet meer gemakkelijk kan worden weggespoeld. De krassen zorgen er dan voor dat die hygiënische wasbak ineens een stuk minder fris wordt. En dat door schoonmaken! Ook handschoenen voor het schoonmaken en emmers en sponzen moeten met enige regelmaat vervangen worden om problemen met bacteria te voorkomen. Is iets stuk? Weg ermee! Het gevaar op bacteriën is dan te groot!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *