Drie dingen waar je als zzp’er rekening mee moet houden

Steeds meer mensen verlaten hun baan in loondienst en gaan werken als zzp’er, niet alleen bepaal je zelf hoe je werkt, maar het betaald ook nog eens beter! Toch zijn er wel een aantal zaken waar je als zzp’er rekening mee moet houden. In dit artikel komen de drie belangrijkste aan bod. 

Verzekeringen voor zzp’er

Wanneer je in loondienst werkt dan werk je op contractbasis,  of je nou op vakantie gaat, ziek bent of voor langere tijd arbeidsongeschikt bent je krijgt altijd je uren die op je contract staat uitbetaald. Als zzp’er is dat anders, je werkt namelijk als zelfstandige en werkt niet meer op contractbasis. Dus ook wanneer je voor langere tijd niet kan werken krijg je niet doorbetaald. Daar is nu een oplossing voor, je kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten, zo ben je verzekerd mocht het inderdaad nodig zijn. Als je op zoek bent naar meer informatie over een AOV dan kan je terecht bij Tulpenfonds.

Je werkplek

Vaak begint men als zzp’er vanwege de vrijheid die het met zich mee brengt. Je bent immers vrij om te werken wanneer je wil, maar ook waar en daar gaat het vaak mis. Even aan de keukentafel terwijl de kinderen rondrennen werken is niet productief en efficiënt werken. Het is daarom als zzp’er nog belangrijker om een rustige werkplek te creëren, een plek waar je je kan focussen alleen op werk. Vind je juist afwisseling wel fijn, wissel dan je werkplek af met af en toe in een cafe of een bibliotheek te werken.

Boekhouding

Niet geheel onbelangrijk is de boekhouding van een zzp’er, je moet zelf rekeningen versturen, je uitgaven en inkomsten bijhouden, maar ook belastingaangifte doen. Je kan een hoop geld besparen om alles zelf te doen, maar is alles met cijfertjes niet je sterke punt dan is het raadzaam om een goede boekhouder aan te nemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.