Cognitieve voordelen van schilderen

Schilderen is goed voor je hersenen. Het werkt je hersenen op unieke manieren. Toenemend onderzoek heeft aangetoond dat schilderen niet alleen je creatieve jeuk kietelt – het kan ook op zichzelf krachtige cognitieve voordelen bieden.

Schilderen stimuleert het geheugen

Wetenschap toont aan dat schilderen het geheugen stimuleert. Het verbetert jouw vermogen om informatie op te roepen, met name visuele informatie. Als je het grootste deel van jouw dag bezig bent met het lezen of interpreteren van cijfers, heb je misschien moeite om creatieve informatie te visualiseren en te implementeren. Schilderen kan je geest verscherpen door middel van conceptuele visualisatie en implementatie. Sommige mensen zijn de hele dag bezig met niet-visuele informatie. Dit kan het in de toekomst moeilijker maken om visuele informatie, zoals afbeeldingen of grafische afbeeldingen, te herinneren. Schilderen kan dit deel van je geheugen een boost geven, waardoor je visuele informatie beter kunt onthouden.

Schilderen kan het risico op cognitieve achteruitgang verminderen

Studies tonen aan dat mensen met creatieve mogelijkheden zoals schrijven, schilderen en tekenen een kleinere kans hebben op het ontwikkelen van geheugenverlies en andere cognitieve problemen. Degeneratieve hersenaandoeningen kunnen om een ​​aantal redenen voorkomen, waaronder veel onbekende redenen. Sommige gevallen van cognitieve achteruitgang houden echter verband met lage hersenactiviteit. Als u uw hersenen niet gebruikt naarmate u ouder wordt, loopt u mogelijk een groter risico op het ontwikkelen van cognitieve problemen. Schilderen en andere creatieve uitingen spannen je creatieve spieren – net zoals je je beenspieren spant wanneer je gaat hardlopen. Door de creatieve spieren in je hersenen aan te spannen, zou je het risico op cognitieve achteruitgang kunnen verminderen – en statistieken ondersteunen deze bewering. Schilderen kan meer doen dan alleen cognitieve groei stimuleren – het kan ook emotionele groei stimuleren. Schilderen geeft individuen de kans om hun gevoelens en emoties te uiten. Ben jij op zoek naar Jotun verf? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.