Bancair

zakelijk

Interesse om bancair te worden? Wie weet kan dit via een traineeship!

Er zijn veel goede redenen denkbaar om in de toekomst als bancair aan de slag te willen gaan. Het bancairsberoep is echter natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Een goede voorbereiding is noodzakelijk om succesvol te kunnen worden als bancair. Deze voorbereiding zou wellicht kunnen bestaan uit een traineeship. Alleszins zou dit voor jou als ambitieuze sollicitant de ideale manier van instromen zijn in de professionele wereld. Hieronder lees je wat zo’n traineeship zo aantrekkelijk maakt; daarna laten we je weten wat je als trainee al zoal in huis moet hebben.

Voordelen voor jou van een traineeship

Het aangaan van een traineeship met een werkgever of een detacheerder biedt jou als trainee de volgende voordelen: 

  • Tijdens je traineeship leer je het vak van bancair op de werkplek zelf. Dit terwijl je tussendoor ook nog trainingen en cursussen volgt. Een betere manier om het vak te leren is dus nauwelijks denkbaar.
  • Ondanks dat je (nog) niet volledig in dienst bent van een werkgever kun je al wel op een aardig salaris rekenen.
  • Je krijgt veel begeleiding van allerlei specialisten in het veld. Je leert dus ontzettend snel bij. 
  • Na het succesvol afronden van een traineeship zijn je kansen op een nieuwe baan enorm groot. Dit komt ook doordat je tijdens het traineeship je netwerk al aardig hebt weten uit te breiden.
bancair

Welke eigenschappen breng je als bancaire trainee mee?

Wanneer je aanspraak wilt maken als trainee in het bancaire wezen is het wel zaak dat je reeds een opleiding of HBO- of WO-niveau hebt afgerond, of dat je op het punt van afronden staat. Daarbij is enige relevante werkervaring vaak ook een vereiste. Minstens zo belangrijk is echter dat je nog altijd ambitieus en leergierig bent. Je zult bovendien flexibel moeten zijn en bereidheid moeten tonen veel tijd in je traineeship te steken de komende tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *